GenelMinnaPressmeddelande

Dr. Abdul Rahman Ghassemlou, idag vi minns och hedrar vi dig och ditt brinnande engagemang för självständig Kurdistan och för en stark kurdiska samhälle.

Dr. Abdul Rahman Ghassemlou, idag vi minns och hedrar vi dig och din brinnande engagemang för självständig Kurdistan och för en stark kurdiska samhele.
Tack för alla kloka idéer som du har lämnat efter dig. Ditt minne lever.
Dr. Abdul Rahman Ghassemlou var en framstående kurdisk politiker, akademiker och aktivist. Han var ledare för Kurdistans Demokratiska Partis i Iran från 1973 till sin tragiska död år 1989.
Som en framstående kurdisk intellektuell och politiker kämpade Ghassemlou för kurdernas rättigheter och frihet. Han var en förespråkare för demokrati, mänskliga rättigheter och självständighet för kurdiska folk i regionen.
Under sin tid som ledare för KDP:I arbetade Ghassemlou aktivt för att föra den kurdiska frågan till den internationella arenan. Han reste runt i världen för att informera och övervinna missförstånd om kurdernas situation och kamp.
Tyvärr mötte Ghassemlou en fruktansvärd död. Den 13 juli 1989 blev han brutalt mördad av iranska agenter under ett möte i Wien, Österrike. Detta traumatise

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.