Minna

KRF Gratulera Den Legendariske Kurdiske Ledaren Mustafa Barzanis Födelsedag.

Kurdiska riksförbundet i Sverige vill idag gratulera den legendariske kurdisk ledaren Mustafa Barzani på hans födelsedag. Mustafa Barzani, född den 14 mars 1903 i byn Barzan, var en framstående peshmerga-befälhavare och en viktig del av Barzanji-upproret. Genom sin passion och hängivenhet för sitt folk och sitt land, ägnade han hela sitt liv åt att kämpa för ett självständigt Kurdistan.

Han spelade en avgörande roll i upprättandet av republiken Kurdistan, som grundades i Mahabad den 22 januari 1946. Som överbefälhavare för republiken Kurdistan, med rang som generalmajor, visade han enastående ledarskap och mod. Mustafa Barzani grundade även Kurdistans demokratiska parti (KDP) den 16 augusti 1946, vilket har varit en central politisk kraft i Kurdistan sedan dess.

Idag firar vi Mustafa Barzanis födelsedag och hyllar hans dedikation och hängivenhet till sitt folk och deras strävan efter självständighet. Vi minns hans arv och förblir inspirerade av hans outtröttliga kamp för frihet och rättvisa. Gratulerar på födelsedagen till en sann legendarisk kurdisk ledare!

Kurdiska riksförbundet i Sverige

 

 

 

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.