Meddelanden

Press Meddelande

Kurdiska riksförbundet i Sverige fördömer starkt Irakiska säkerhetsstyrkornas attacker mot civila kurdiska demonstranter i staden Kirkuk södra Kurdistan, vilket har resulterat i att fyra oskyldiga människor har förlorat sina liv. Det är fullständigt oacceptabelt att fredliga demonstranter möts med våld och att deras grundläggande mänskliga rättigheter kränks.

Vi som Sveriges kurder ställer tydliga krav på Sveriges regering, EU och FN att omedelbart fördöma och agera mot användningen av våld mot kurdiska demonstranter. Alla demokratiska krafter uppgift att försvara och främja de mänskliga rättigheterna och att säkerställa att fredliga protester är skyddade och respekterade.

Vi uppmanar även Irakiska Säkerhetsstyrkor i Kirkuk att respektera rätten till fredlig demonstration och att avstå från att använda Säkerhetsstyrkornas

våld för att undertrycka människors rätt att uttrycka sina åsikter och krav. Vi kräver att en oberoende utredning genomförs för att identifiera de ansvariga för dessa attacker och se till att de ställs inför rättvisa.

Kurdiska riksförbundet i Sverige kommer att fortsätta att stå upp för de mänskliga rättigheterna, fred och rättvisa för alla. Vi kommer inte tystna när våldet mot kurdiska demonstranter eskalerar. Vi kräver en omedelbar och tydlig reaktion från de internationella samfunden för att stoppa dessa övergrepp och skydda civila.

Kurdiska riksförbundet I Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.