Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE

Idag, den 29 juni 2024, hedrar Kurdistans Riksförbund i Sverige minnet av den kurdiske ledaren shejk Said och hans 46 medkämpar som avrättades för 99 år sedan av den turkiska ockupationsmakten. Denna dag markerar en tragisk episod i kurdernas historia och deras kamp för frihet.

Shejk Said var en framstående ledare och en symbol för kurdisk motståndskamp mot ockupationsmakten. Med sin oförtröttliga strävan efter rättvisa och frihet för sitt folk blev han en inspiration för generationer av kurder. Hans mod och hängivenhet kommer alltid att bli ihågkomna och fortsätta att inspirera kurderna i deras fortsatta strävan efter självbestämmande och erkännande.

Kurdistans Riksförbund i Sverige står enade för att hedra minnet av shejk Said och hans medkämpar. Vi fördömer starkt de förtryckare som har förnekat kurdernas rättigheter genom åren.

Vi uppmanar det internationella samfundet att erkänna kurdernas rätt till självbestämmande och att stödja deras strävan efter fred och rättvisa.

Denna 99-årsdag är en påminnelse om kurdernas uthållighet och motståndskraft. Vi ber alla att minnas shejk Said och hans medkämpar med respekt och att fortsätta att stå enade med kurderna i deras kamp för frihet och rättvisa. En hyllning till de fallna hjältarna.

Må deras minne hedras.

Kurdistan Riksförbundet i Sverige

Den 29 juni 2024

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.