Pressmeddelande

Vi minns Musa Anter

Vi minns Musa Anter

Vi vill hedra och minnas Musa Anter (Ape Musa), en framstående kurdisk författare, journalist och debattör. Han föddes 1918 och tragiskt nog sköts han till döds den 20 september 1992 i Amed (Dîyarbakir), i norra Kurdistan.

Musa Anter var en övertygad försvarare av kurdisk kultur, språk och rättigheter. Han arbetade oförtröttligt för att kämpa för kurdiska folkets rättigheter ,frihet och uppmärksammade deras kamp genom sina skrivna verk och journalistiska arbete. Musa Anter var en stark röst för frihet och rättvisa.

Dessvärre blev Musa Anter ett offer för våld och intolerans. Hans brutala mord var en tragedi för det kurdiska folket och för författarvärlden. Hans död påminner oss om det fortsatta behovet av att kämpa för rättvisa, yttrandefrihet och respekt för alla människors rättigheter.

Vi minns Musa Anter som en modig och uppriktig författare och debattör. Hans bidrag till kulturellt och politiskt medvetande kommer att leva vidare genom generationer. Vi hyllar hans mod och offervilja och lovar att fortsä

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.