Pressmeddelande

Vi fördömer attacken mot flyg fordonen på flygplasten i Suleymani

Vi fördömer attacken mot flyg fordonen på flygplasten i Suleymani

Kurdiska Riksförbundet i Sverige fördömer den attack som nyligen utfördes av obemannade flyg fordon på flygplatsen i Erbet-distriktet i Sulaymani i södra Kurdistan. Vi uttrycker vår djupaste sorg över förlusten av tre Peshmerga-medlemmar från PUK:s antiterrorism enheten och vi önskar de tre skadade en snabb återhämtning.

Som en del av det kurdiska folket i Sverige, kräver vi att Sveriges regering, tillsammans med EU, USA och FN, fördömer denna attack och tar avstånd från de ansvariga. Detta är inte den första attacken mot våra kurdiska styrkor och det är av yttersta vikt att vi står enade och starka i vår kamp för fred och säkerhet för det kurdiska folket.

Vi uppmanar Sveriges regering, EU, USA och FN att agera och försäkra att alla nödvändiga åtgärder vidtas för att stödja en oberoende utredning av attacken och att de ansvariga hålls ansvariga för sina handlingar. Dessutom måste internationella samfundet, inklusive EU, USA och FN, inta en tydlig ställning genom att fördöma denna attack och visa sitt stöd för det kurdiska folket.

Vi kan inte tolerera att våra kurdiska styrkor kontinuerligt blir mål för sådana attacker. Det är hög tid för gemensamt agerande och solidaritet för att säkerställa fred och stabilitet för det kurdiska folket i Kurdistan och runt om i världen. Vi förväntar oss att Sveriges regering och det internationella samfundet agerar omedelbart och tar sitt ansvar för att förhindra dylika attacker och skydda våra kurdiska styrkor.

Kurdiska Riksförbundet i Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.