AllmäntPressmeddelande

Vi uppmärksammar offren för Roboskî massakern på 12-årsdagen

Kurdiska Riksförbundet i Sverige hedrar minnet av offren för Roboskî massakern och uppmärksammar den 12-årsdagen av denna tragiska händelse. Den 28 december 2011 förlorade vi minst 34 personer, inklusive 17 barn, till följd av de turkiska flygbombningarna i Roboski byn i Uludere Şırnak provinsen Kurdistan.

Roboskî massakern är ett mörkt kapitel i historien, som fortsätter att framkalla starka känslor av sorg och ilska bland kurdiska samhällen både i Sverige, Kurdistan och runt om i världen. Det är viktigt för oss att hålla minnet av offren vid liv och att fortsätta kämpa för rättvisa och ställa de ansvariga till svars för denna ofattbara tragedi.

Som Kurdiska Riksförbundet i Sverige strävar vi efter att öka medvetenheten om Roboskî massakern och fördöma användningen av våld och övergrepp mot civilbefolkningen.
Vi står sida vid sida med våra kurdiska bröder och systrar som drabbades av denna fruktansvärda händelse och arbetar för att stärka det globala stödet för att förhindra liknande tragedier i framtiden. Vi uppmanar alla samhällen, organisationer och medborgare att visa solidaritet och stöd för offren och deras familjer.
Vi kommer att hedra dessa oskyldiga offer genom att fortsätta att kämpa för rättvisa, fred och en ljusare framtid för Kurdistan och för hela mänskligheten.

Kurdiska riksförbundet I Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.