Pressmeddelande

Zara Mohammadi är ordet i den iranska regimens ögon!

Zara Mihemedî är en kurdisk språklärare. Hon är en 28-årig kvinna från östra Kurdistan och föddes i en by i Sine-provinsen.

Zara Mihemedî har undervisat kurdiska för eleverna i sin by i nästan tio år. Han var en av grundarna av Innovation Organization och valdes senare till ordförande för organisationen.

Den iranska regimen har anklagat Zara Mihemendi för att attackera Irans nationella säkerhet och dömt honom till 10 års fängelse. Zara Mihemedî, Tack vare inrättandet av välgörenhetsorganisationen Nûjînewe och insamlingen av donationer för jordbävningen i Kirmanşah och Loristan, samt för att undervisa kurdiska till kurdiska barn.

På grund av Zaras verksamhet avsattes inte den diktatoriska regimen i Iran. Den kurdiska flickan, Zara Mihemedî, blev fiendens ögonäpple.

Gripandet av Zara Mohammadi och utdömandet av ett 10-årigt fängelsestraff, som senare reducerades till 5 år, är en del av den iranska regimens politik för assimilering och förintelse av kurderna.

Iran, istället för att erkänna kurdernas nationella och mänskliga rättigheter, liksom Turkiet och andra ockupationsstater, ser kurdernas existens och deras rättigheter som en säkerhetsfråga.

För genom att fängsla, döda och avrätta kurdiska flickor och pojkar vill han skrämma ögonen på Kurdistans folk.

Men de vet inte att alla kurdiska flickor och mammor är kurdiska språklärare, alla kurdiska pojkar är försvarare av sina nationella rättigheter.
Zara Mihemedî är stolt över folket i Kurdistan och rädsla och hat finns i Irans diktatoriska regims ögon.

Förbundet för Kurdistans föreningar i Sverige uppmanar Kurdistans folk att ta äganderätten till den kurdiska tjejen Zara Mihemedî.

Europaparlamentet uppmanar alla internationella människorättsorganisationer att fördöma den iranska regimens fascistiska handlingar och att stödja allt demokratiskt arbete i Iran och Kurdistan.

01.03.2021
Förbundet för Kurdistans föreningar i Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.