Pressmeddelande

För Den Allmänna Opinionen

Förbli inte tyst inför ISIS-attacker!

Enligt Syrian Democratic Forces (SDF) inledde ISIS-militanter den 31 december 2022, runt 19:30 den 20 januari, en storskalig attack mot Sinaifängelset i Khyber-regionen i al-Hasakah. Denna hårda strid varade i 6 dagar fram till den 26:e.

Attacken mot Sinaa-fängelset sägs ha utförts av militanter baserade i Serê Kaniyê under ockupationsmakterna och några andra militanter närvarande i området.

ISIS och dess kollaboratörer hade en stor plan att först attackera Sinaa-fängelset och rädda ISIS-gängen från fängelset. Även med räddningen av ISIS-gängen kommer en stor offensiv att äga rum i området och hela området kommer att vara under deras kontroll.

Men ISIS-planen lyckades inte, med hjälp av koalitionsstyrkor som attackerade ISIS-gängen i luft och luft. De stridande styrkorna kunde ge upp den attackerande ISIS och återta kontrollen över Sinaifängelset genom hårda strider och motstånd.

Som ett resultat av ISIS-attacker dödades 77 fängelsepersonal och vakter inne i fängelset. Fyrtio krigare och fyra civila dödades i det utländska kriget. Totalt 121 officerare och kämpar blev martyrer. Dödssiffran från IS är 374.

Federation of Kurdistan Associations i Sverige fördömer starkt attackerna av ISIS och deras kollaboratörer i regionen. Uttrycker sina kondoleanser till familjerna till martyrerna och kämparna.

FKKS uppmanar NY, EU och de allierade makterna att inte vara tysta mot attackerna från ISIS och dess allierade. Fortsätt ditt stöd till kurdiska styrkor för ett demokratiskt Syrien och ett fritt Kurdistan.

03.02.2022
Förbundet för Kurdistans föreningar i Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.