Pressmeddelande

Martyrerna Den 1 Februari

Den 1 februari 2004 dödades 101 personer i en samtidig bombattack mot PDK- och PUK-kontor under Eid al-Adha-firandet.

Den 1 februari 2004 slog en självmordsbombare till PDK och PUK:s högkvarter i huvudstaden Erbil mot politiker som hade firat Eid al-Adha. PDK:s vice ordförande, Erbils vice guvernör, ministerrådets ordförande, PDK:s befattningshavares jordbruksminister, 101 medlemmar av PDK:s politbyrå och en medlem av PUK:s politbyrå miste livet, inklusive 101 personer.

Attacken organiserades av medlemmar av Al-Qaida. Det råder ingen tvekan om att terroristernas syfte var att försvaga kurderna och deras nationella prestationer och bryta deras moral i firandet av offret av dagen för fred, förlåtelse och välstånd.

Men blodet från martyrerna och offren i Kurdistan stärkte det gemensamma livet. Peshmergastyrkornas vilja och försvar och hjältemod slog också sönder myterna efter flera år i kriget mot terrororganisationen och besegrade den största terrororganisationen ISIS. Idag nämns den stolt på global nivå.

Vi hoppas att åminnelsen av den 1 februari kommer att bli jäst av enhet och solidaritet för de kurdiska styrkorna för att stärka och höja Kurdistans suveränitet.

Förbundet för Kurdistans föreningar i Sverige, på 18-årsdagen av massakern den 1 februari, fördömer starkt ISIS och deras kollaboratörers terrorstyrkor och firar alla martyrerna den 1 februari med respekt.

01.02.2022
Förbundet för Kurdistans föreningar i Sverige

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.