Kongres och Möten

1 Februari Martyrer

Den 1 februari 2004 miste 101 människor livet i den samtidiga bombattacken mot KDP:s och PUK:s kontor under högtidsfirandet.

Den 1 februari 2004 genomfördes en självmordsattack mot politiker som accepterade högtidsfirandet i KDP- och PUK-byggnaderna i Erbil. 101 personer miste livet, inklusive KDP:s vice ordförande, vice guvernör i Erbil, premiärminister i ministerrådet, jordbruksminister, KDP:s politbyråmedlemmar och PUK:s politbyråmedlemmar.

Attacken organiserades av al-Qaida-medlemmar. Det råder ingen tvekan om att terroristernas syfte var att försöka försvaga och demoralisera kurderna och deras nationella prestationer under fredens, frihetens och välståndets dag.

Men blodet från kurdistans martyrer och offer stärkte det gemensamma livet. Dessutom, efter några år i kampen mot terroristorganisationen, förstörde viljan att försvara och heroisera Peshmerga-styrkorna legenderna och besegrade ISIS största terroristorganisation. Idag nämns det med stolthet runt om i världen.

Vi hoppas att minnena från den 1 februari kommer att bli solidariteten mellan de kurdistans styrkor, enighet och solidaritet, vilket kommer att stärka och utveckla Kurdistans suveränitet.

På 18-årsdagen av massakern den 1 februari fördömer Svenska Kurdistans förbund starkt ISIS terroriststyrkor och deras allierade och firar respektfullt alla martyrerna den 1 februari.

01.02.2022
Svenska Kurdistans förbund

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.