Genel

Beskrivning Av KG FKKS

Förbundet för Svenska Kurdistans föreningar höll sitt 2:a generalförsamlingsmöte den 14.11.2020.
Mötet inleddes med deltagande av de flesta medlemmarna i QA och andra organ som revisionskommittén och den rådgivande kommittén.
Mötet öppnades av FKKS:s president Kovan Amedi med en tyst minut till minne av Kurdistans martyrer. Dagordningen och alla rapporter och arbetsplan skickades till QA-medlemmar för två veckor sedan.
Redovisningen om FKKS:s arbete och verksamhet har enligt dagordningen utvärderats och godkänts av KG från kongressen här. Arbetsplanen godkändes också med några rekommendationer och förtydliganden.
En av dagordningen för KG-mötet var situationen i Diyarbakır. FKKS Giring anser att kurdernas enhet i diasporan är viktig och nödvändig. En sådan institution bör dock kunna sammanföra de flesta av de demokratiska organisationerna i Kurdistan under nationella och patriotiska principer. Utan att säga ”Ema”, bör alla organisationer baserade på Kurdistans flagga, nationella och patriotiska intressen och grundade med samtycke av demokratiska principer i deras arbete och verksamhet inkluderas i Kurdish Diaspora Association.
FKKS har som bekant varit med i arbetet med att etablera Diadkurd tillsammans med några andra förbund för bildandet av Diakurd.
Diakurds arbete startades för 3 år sedan av FKKS och några andra förbund, men det försvagades dag för dag, 3 kurdiska förbund drog sig ur istället för att öka sitt deltagande. FKKS fullmäktige utvärderade Diakurds situation och ansåg det nödvändigt att dra sig ur.
En annan mycket viktig punkt på alla Kurdistanis dagordning var situationen i södra Kurdistan. För första gången i sin historia hade det kurdiska folket en federal status. Peshmerga, som tillhör regeringen och parlamentet, är en officiell styrka för försvaret av Kurdistan. Kurdistans regionala regering har officiell polis och avdelningar. Det är inskrivet i den irakiska konstitutionen. Det är också erkänt av FN.
Av denna anledning bör kurderna dölja södra Kurdistans prestationer som ett klagomål, respektera södra Kurdistans regering, respektera Peshmerga-styrkorna och Kurdistans polis. Var lyhörd för skyddet av nationella värderingar och orsaka inte problem i Kurdistan.

14.11.2020
FKKS
Svenska Kurdistans förbund

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.