Pressmeddelande

Kurdiska riksförbundet i Sverige fördömer kraftfullt iranska terroriststaten

Kurdiska riksförbundet i Sverige fördömer kraftfullt iranska terroriststaten för dess barbariska och grymma för dess barbariska och hänsynslösa behandling av kurdiska fångar. Enligt den iranska rättsliga webbplatsen Mizan avrättades fyra kurdiska fångar – Wefa Azerbar, Muhsin Mazlum, Pijman Fethi och Muhammed Feramerizi – som hölls i Kerecs Kızılhisar-fängelse. Deras brott? Att de trotsat den iranska regimens tolkning av religiöst styre.

Det är djupt oroande och förfärligt att se hur dessa kurdiska fångar, som kämpade för rättvisa och deras folkets rättigheter, blivit offer för en stat som använder terror och våld för att tysta opposition och förfölja minoriteter. Kurdiska riksförbundet i Sverige står fast vid principen om mänskliga rättigheter och att varje individ, oavsett etnicitet eller religion, förtjänar rättvisa och respekt för deras grundläggande friheter.

Vi uppmanar nu alla nationer, regeringar och människor världen över att fördöma den iranska terroriststaten för dess förkastliga handlingar och överträdelser av mänskliga rättigheter. Detta är inte bara en fråga om kurdiskt lidande, utan om skyddet av grundläggande rättigheter och värderingar som alla samhällen bör stå upp för.

Kurdiska riksförbundet i Sverige kommer att hedra offren och stödja deras familjer under denna svåra tid. Vi är fast beslutna att fortsätta vår kamp för rättvisa, frihet och respekt för alla människor, oavsett var de kommer ifrån eller vilken religion de bekänner sig till.

29-01-2024

Kurdiska Riksförbundet

 

Du kanske också gillar

Kommentarerna är stängda.